MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Bydgoszczanka z brązowym medalem Mistrzostwa Świata w Dekoracji Tortów w Mediolanie

red
Jowita Woszczyńska przyjechała z Mistrzostw Świata w Dekoracji Tortów w Mediolanie z brązowym medalem. Podczas dwudniowych zawodów rywalizowała z siedemnastoma przeciwnikami z całego świata. - Bardzo interesuję się fantastyką, stąd właśnie taki pomysł. Podobną koncepcję zrealizowałam podczas Mistrzostw Polski w Dekoracji Tortów „Expo Sweet 2017". Taka praca wymaga przede wszystkim precyzji, dbałości o szczegóły, zręczności i umiejętności obserwacji, ale trzeba też mieć zdolności plastyczne niezbędne przy rzeźbieniu postaci z materiałów cukierniczych, jak na przykład masa cukrowa - dodaje Jowita Woszczyńska. - Ja zaczynałam od prostych rzeczy, kwiatuszków, zwierzątek. Dopiero z czasem nabrałam pewnej wprawy. Zobacz też: Świat z ciastek, czekolady, lukru i kremu. Słodka wystawa w Hamburgu
Jowita Woszczyńska przyjechała z Mistrzostw Świata w Dekoracji Tortów w Mediolanie z brązowym medalem. Podczas dwudniowych zawodów rywalizowała z siedemnastoma przeciwnikami z całego świata. - Bardzo interesuję się fantastyką, stąd właśnie taki pomysł. Podobną koncepcję zrealizowałam podczas Mistrzostw Polski w Dekoracji Tortów „Expo Sweet 2017". Taka praca wymaga przede wszystkim precyzji, dbałości o szczegóły, zręczności i umiejętności obserwacji, ale trzeba też mieć zdolności plastyczne niezbędne przy rzeźbieniu postaci z materiałów cukierniczych, jak na przykład masa cukrowa - dodaje Jowita Woszczyńska. - Ja zaczynałam od prostych rzeczy, kwiatuszków, zwierzątek. Dopiero z czasem nabrałam pewnej wprawy. Zobacz też: Świat z ciastek, czekolady, lukru i kremu. Słodka wystawa w Hamburgu nadesłane
Jowita Woszczyńska przyjechała z Mistrzostw Świata w Dekoracji Tortów w Mediolanie z brązowym medalem. Podczas dwudniowych zawodów rywalizowała z siedemnastoma przeciwnikami z całego świata. - Bardzo interesuję się fantastyką, stąd właśnie taki pomysł. Podobną koncepcję zrealizowałam podczas Mistrzostw Polski w Dekoracji Tortów „Expo Sweet 2017". Taka praca wymaga przede wszystkim precyzji, dbałości o szczegóły, zręczności i umiejętności obserwacji, ale trzeba też mieć zdolności plastyczne niezbędne przy rzeźbieniu postaci z materiałów cukierniczych, jak na przykład masa cukrowa - dodaje Jowita Woszczyńska. - Ja zaczynałam od prostych rzeczy, kwiatuszków, zwierzątek. Dopiero z czasem nabrałam pewnej wprawy.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!