MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Takie są najlepsze zamienniki bułki tartej jako panierki - wypróbuj koniecznie!

OPRAC.:
Mikołaj Romanowski
Mikołaj Romanowski
Panierka? Bułka tarta niech się schowa. Są lepsze produkty!Zabrakło Ci bułki tartej, którą chciałeś użyć jako panierki, a sklepy pozamykane i sąsiadka też jej nie ma? Nie trać głowy, jest mnóstwo innych składników, które nadadzą się do użycia jako panierka. Zobacz, jakie są najlepsze zamienniki bułki tartej jako panierki Kliknij strzałkę obok zdjęcia lub przesuń je gestem ►►►
Panierka? Bułka tarta niech się schowa. Są lepsze produkty!Zabrakło Ci bułki tartej, którą chciałeś użyć jako panierki, a sklepy pozamykane i sąsiadka też jej nie ma? Nie trać głowy, jest mnóstwo innych składników, które nadadzą się do użycia jako panierka. Zobacz, jakie są najlepsze zamienniki bułki tartej jako panierki Kliknij strzałkę obok zdjęcia lub przesuń je gestem ►►► pixabay
Tradycyjna bułka tarta to produkt, który powszechnie używany jest w kuchni do panierowania potraw, a następnie ich smażenia czy pieczenia. Niestety, oprócz walorów smakowych, to tylko puste kalorie. Warto więc zastąpić bułkę tartą innymi produktami, które nie tylko będą pysznie smakować i dobrze chrupać, ale dostarczą organizmowi cennych wartości odżywczych, takich jak mikroelementy, witaminy czy zdrowe kwasy tłuszczowe.

Zobacz wideo: Siła KobieTy

od 16 lat

Panierka? Bułka tarta niech się schowa. Są lepsze produkty!

Zabrakło Ci bułki tartej, którą chciałeś użyć jako panierki, a sklepy pozamykane i sąsiadka też jej nie ma? Nie trać głowy, jest mnóstwo innych składników, które nadadzą się do panierowania.

Zobacz, jakie są najlepsze zamienniki bułki tartej jako panierki:

Bułka tarta - to warto o niej wiedzieć

To produkt spożywczy powstały wskutek zmielenia bądź starcia suchego pieczywa. Pomimo nazwy, bułka tarta niekoniecznie musi być przygotowana z bułek. Do jej produkcji mogą być wykorzystane suchary, chleb czy biszkopty.

  • Zawiera 77,6 g węglowodanów na 100 g.
  • Zawiera 9,7 g białka na 100 g.

Takie są odmiany bułki tartej:

  • jasna – klasyczna odmiana; powstała ze starcia bułki pszennej wraz ze skórką; najlepiej nadaje się do panierek oraz wypieku ciasta, gdyż ma najmniejsze skłonności do przypalania się; po namoczeniu staje się klejąca;
  • biała – własnościami bardzo zbliżona jasnej; powstaje wskutek starcia samego wnętrza bułki pszennej – bez skórki;
  • ruda – powstała ze skórki dobrze wypieczonego chleba, mało klejąca, więc nieodpowiednia do panierek;
  • z chleba żytniego – nie nadaje się do panierek, gdyż łatwo się przypala;
  • z sucharów biszkoptowych – dobra jako składnik przynęt ze względu na słodkość i kleistość.

Pamiętaj, by do smażenia potraw użyć odpowiedniego oleju! Najzdrowszy jest olej rzepakowy, który ma wysoką temperaturę dymienia.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo